U nás doma je na podzim ovesná kaše jasný bestseller! Kluci ji rádi snídají a já si jí dávám spíš k obědu, jako třeba teď!
Dobrou chuť!
Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1,5 hrnek vody
2 menší nebo 1 větší jablko
1 lžička másla
1/2 lžičky skořice a trošku medu
trošku hranoly, ořechové máslo, jogurt
1. Jablka oloupu, nakrájím je na měsíčky a dám do rendlíku. Přiliju vodu (vody dám tolik, aby byla jablka jen ze čtvrtiny ponořená). Přidám máslo a skořici a na mírném ohni je svařím (trvá to 5 – 10 minut). Jablka by měla být měkká, ale ne zcela rozvařená.
2. Ovesné vločky dám do rendlíku s vodou a vařím je 5 – 10 minut, občas kaši zamíchám. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci (když vločky naberu na lžíci, tak sklouzávají dolů jako hustší polévka). Pokud se vám stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a pak vločky ještě chvíli vařte.
3. Do misky dám pár měsíčků svařených jablek, přeliju je kaší a ozdobím zbylými jablky, jogurtem, ořechovým máslem a granolou.